KUNST EN CULTUUR OP DE BUITENPLAATS

Op zondag 19 mei organiseerde de Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw van 11.00 uur tot 17.00 uur een mooie activiteit vol kunst en cultuur op het erf van de monumentale hoeve De Mispadenhof in Brachterbeek. Deze activiteit was zeer succesvol en krijgt een vervolg!

Zes beeldende kunstenaars waren deze zondag aanwezig en daadwerkelijk aan ’t werk. Catharina van Ameijde uit Maasbracht (schilderijen), John Stultjens uit Tienray (stein en iëzer), Jeanny Frencken uit Wessem (glas), Hub. Tummers uit Beegden (hout), Paul van Eijk uit Maasbracht (sculpturen) en Martine Zevenhek uit Thorn (beeldhouwwerk) waren de deelnemende kunstenaars.

Ook de lokale literatuur nam een prominente plek in op 19 mei. Irene Bruyninckx uit Maasbracht, bekend van haar verhalend proza over het leven op de vaart, was aanwezig, evenals Ron Verhees, de Linner dialectschrijver die onlangs zijn zevende bundel poëzie met onderwerpen uit het alledaagse leven uitbracht.

En er was muziek. Het gitaarensemble Casa Caliente vezorgde een mooi optreden. Ook ’s middags was er nog gitaarmuziek.

De Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw dankt de uitbaters van De Mispadenhof evenals alle deelnemers en kijkt met voldoening terug op deze mooie zondag.

Was jij erbij? Deel het met je vrienden en familie!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone