Vier Elementen

De Stichting Kunst en Cultuur organiseert op zondag 15 september in ZC De Spil Suikerdoossingel 55 in Maasbracht haar jaarlijkse Kunst en Cultuurdag met allerhande kunst en cultuur activiteiten.

De deelnemende kunstenaars maken speciaal voor deze Kunst en Cultuurdag een werk aan de hand van het centrale thema “Vier Elementen”. Wat zijn dat eigenlijk, die vier elementen?

De wereld bestaat uit de volgende vier basis-elementen:

  • Water (symboliseert cohesie en flexibiliteit)

  • Aarde (symboliseert hardheid en inflexibiliteit)

  • Lucht of ruimte (symboliseert materiële leegte)

  • Vuur (symboliseert warmte)

Deze vier elementen zijn aanwezig in alle materiële voorwerpen. Zo bestaat een stoel uit voornamelijk aarde, een rivier uit voornamelijk water, een brandende kachel uit voornamelijk vuur, en de lucht uit voornamelijk ruimte. In het menselijk lichaam is bloed een voorbeeld van (voornamelijk) water, botten een voorbeeld van aarde, de mondholte een voorbeeld van lucht, en de warmte van het lichaam een voorbeeld van vuur. Deze vier elementen zijn aldus in de gehele materiële wereld te vinden.

U bent van harte welkom om op 15 september 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur naar het resultaat te komen kijken en te genieten van kunst en cultuur. Kijk voor het definitieve totaalprogramma op de Faceboek pagina van Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw

Was jij erbij? Deel het met je vrienden en familie!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone